Neskubėkite tik parūkę išrinkti kaljano, tegul visos dalys atvėsta. Tada nuimkite taurelę ir išpurtykite suanglėjusį tabaką, taurelę išplaukite. Išimkite metalinę kaljano šerdį ir, specialiai tam skirtu šepetėliu, išvalykite. Išpilkite skystį iš kolbos ir taip pat, tam skirtu šepetėliu, išplaukite kolbą. Šepetėliai turėtų būti komplekte, jei nebuvo, tiks buitiniai.
Išdėliokite visas dalis atskirai, jos turi išdžiūti. Kaljaną rekomenduojama laikyti išrinktą, tačiau neretai kaljanas tai ir namų puošmena, todėl jis gali būti surinktas, bet nelabai sandariai. Kaljaną rekomenduojame valyti po kiekvieno rūkymo.
Pagrindiniai kaljano gedimai ir jų pašalinimas:
Jei rūkant kaljaną dūmas negausus, kartokas ir graužia gerklę – patikrinkite, ar sandariai sujungtos visos dalys, ypač viršutinė metalinė dalis ir rūkymo vamzdelis. Komplekte turi būti silikono tarpinė, kuri dedama į metalinės dalies atsišakojimą skirtą rūkymo vamzdeliui. Jei tarpinės komplekte nebuvo, sandarinimui galite naudoti šiek tiek sudrėkintą minkštą popierių arba servetėlę.
Rūkant kaljaną dūmo mažai arba Jūs manote, kad jo yra nepakankamai – per maža anglies kaitra. Pridėkite anglies į taurelę tiek, kad ji dengtų visą taurelės paviršiaus plotą.
Labai sunkiai traukiasi dūmas – patikrinkite vandens lygį kolboje. Vamzdelis turi būti paniręs į vandenį 2–3 cm. Jei vandens lygis geras, galbūt užsikimšo viena iš sudedamųjų dalių. Išardykite kaljaną ir, viską išvalę, vėl surinkite.