Naujos pypkės prarūkymas

Naujos pypkės prarūkymas

Naujos pypkės kanalas dažniausiai būna termiškai apdorotas, o vidinės taurelės sienelės padengtos specialiu gruntu. Prarūkymo metu iš dalies keičiasi medienos struktūra ir susiformuoja apsauginis dervų sluoksnis ant degimo kameros sienelių. Jis saugo pypkę nuo perkaitimo. Prieš pirmąjį rūkymą pypkę reikia išvalyti ir tik po to prikimšti ją tabako. Kimškite tabaką mažomis porcijomis, nuolat paspausdami, tik neskubėkite. Pirmojo žiupsnelio nepresuokite, o sekančius spustelėkite palaipsniui vis stipriau. Patraukus per kandiklį oro, oras, einantis pro tabaką, turi sutikti lengvą pasipriešinimą. Jei traukiasi sunkiai, iškratykite visą tabaką ir kimškite pypkę iš naujo. Nėra labai svarbu, kiek prikimšote tabako – trečdalį pypkės ar pilną – svarbu, kad prarūkydami pypkę išrūkytumėte visą tabaką per vieną rūkymą. Svarbu, kad rūkant pypkė neperkaistų (galite laikyti taurelę rankoje) ir kad prarūkymo metu ji būtų rūkoma tik vieną kartą per dieną. Pirmi 10-15 rūkymų ir yra pypkės prarūkymas.

Pypkę geriausia prisidegti degtukais ar horizontaliu dujiniu žiebtuvėliu. Pirmuoju degtuku įkaitintas tabakas pasišiaušia ir dažniausiai neužsidega. Tai normalu. Kimštuku išlyginkite tabaką ir antru degtuku lengvai uždekite visą jo paviršių. Pypkė rūkoma papsint, dūmas netraukiamas stipriai. Rūkydami pypkę retkarčiais kimštuku išlyginkite tabako paviršių. Pypkės dūmo nepriimta traukti į plaučius, bet tai asmeninis kiekvieno pypkiuotojo reikalas. Jei rūkant pypkė įkaista tiek, kad ją sunku laikyti rankoje, – greičiausiai per daug intensyviai traukiamas dūmas. Taip Jūs galite sudeginti pypkę. Atsikvėpkite, leiskite sau ir pypkei pailsėti. Jei rūkymo metu pypkė beveik užgeso, geriausia, pašalinus pelenus, išlyginti tabako paviršių ir prisidegti iš naujo.    

Pypkės nerekomenduojama :

Perkaitinti;

Daužyti į kietus daiktus;

Ardyti, gremžti karštos;

Rūkyti lyjant.

Prarūkyta pypkė atsparesnė aukštai temperatūrai ir ją galima rūkyti du kartus per dieną. Rūkant dažniau, tris ir daugiau kartų, dėl rūkymo metu išsiskiriančios drėgmės keičiasi dūmo skonis, pypkė „prakaituoja“. Dažnam rūkymui patartina turėti kelias pypkes ir jas rūkyti keičiant.